Teatret rykker på plejehjem

De ældre i Odense skal i den kommende uge hjælpes til at finde den rette julestemning. Og det sker, når de skrå brædder flytter ind på plejehjemmene.

Cirka 550 plejecenterbeboere har fået - og vil få besøg af teateergruppen V og juleforestillingen "Julen har bragt" i et initiativ, som Odense Kommune står bag.

- Hvis borgerne ikke kan komme til teatret, er det jo en god mulighed for, at teatret kan komme til borgerne, siger Vinnie Skovkjær, der er rehabilitetsleder hos Aktiv Plejebolig i Odense Kommune.

I alt 21 plejecentre får mulighed for lidt ekstra underholdning op til julen. Indtil videre har syv centre set forestillingen - og det har været til stor glæde for de mange beboere. 

- De tilbagemeldinger, vi får fra plejehjemsbeboerne, er helt fantastiske, siger Vinnie Skovkjær.

Forestillinger foregår i plejehjemmenes caféer, hvor der bliver stillet teaterscener op og lavet stolerækker - på samme måde som i et rigtigt teater. Og det har altså vakt glæde i de små plejehjem.

- Det er et stykke, hvor borgerne bliver inddraget, og der bliver sunget julesange sammen med borgerne. De kan huske tilbage til gamle dage og bliver i godt humør af julestykket, siger Vinnie Skovkjær.