Teenagere: Øhh digital postkasse?

De unges digitale postkasser flyder over i ulæste beskeder fra det offentlige. -Jeg troede, jeg var for ung til at få en postkasse, lyder det fra en.

24,4 procent af de unge mellem 15 og 17 år i Danmark bruger ikke deres digitale postkasse. Det viser tal fra Danmarks Statistik og Digitaliseringsstyrelsen. Det skriver DR Fyn.

 Til sammenligning er det 4,2 procent af de voksne danskere, som ikke har fået åbnet deres e-Boks igennem de seneste seks måneder.

 Mina Amin på 15 år fra Odense var en af dem, som glemte at få tjekket sin post fra det offentlige. Hun troede nemlig ikke, at den digitale postkasse var noget, hun skulle koncentrere sig om.
 - Jeg troede, at jeg var for ung til sådan noget. Man da jeg fandt ud af, at jeg var gammel nok til at få NemID, fandt jeg også ud af, at jeg var gammel nok til at få e-Boks, siger den fynske teenager til DR Fyn.

 Det kan være ganske afgørende, at de unge kommer forbi den digitale postkasse. Der finder de nemlig post fra det offentlige, lønsedler og regninger fra eksempelvis biblioteket.

 Derfor er Odense og Aarhus Kommune gået i gang med at uddanne de unge i en såkaldt NemID-skole, hvor de lærer, hvordan de bruger den digitale postkasse.

 - Det er afgørende for at være en aktiv borger i samfundet og passe det, man skal. Derfor skal unge få aktiveret den postkasse, siger Susanne Crawley Larsen (R), børn- og ungerådmand i Odense Kommune.

 Alle unge får automatisk en digital postkasse, når de fylder 15 år.