Teori: Haveejere står selv bag forsvundne Hortensia

De mange fynske haveejere, der har anmeldt tyverier af deres Hortensia-planter, står formentlig selv bag planternes forsvinden. En fynsk planteskolejer mener, at haveejerne glemmer, at de har beskåret planterne.

I alt 32 fynboer har de seneste måneder anmeldt tyverier af deres Hortensia-planter til Fyns Politi. Ingen af tyverierne er opklarede, men teorierne om, hvordan planterne er forsvundet har været utallige.

Nogle haveejere har ment, at planterne blev stjålet, fordi de har en euforiserende virkning, mens andre har mistænkt planteskolerne for at stjåle Hortensia-planterne. Fyns Politi mener, at planterne er føde for hjorte og har derfor frabedt sig flere anmeldelser om tyveri af planterne.

Men nu kommer en fynsk planteskoleejer med en hel frisk og provokerende teori om planternes forsvinden.

- Jeg er overbevist om, at der haveejerne selv, der står bag planternes forsvinden, siger planteskoleejer, Keld Pedersen fra Planteskolen Ellebæk.

Hans forklaring er, at haveejerne skærer planterne ned i foråret, og herefter bliver de beskårede grene dækket af blade og grene. Når vinteren kommer bliver bladene blæst væk, og en særlig marv i planterne gør, at beskæringen ser frisk ud, som om den netop er blevet beskåret.

- Det er en ganske logisk og sandsynlig forklaring, at man simpeltehen glemmer, at man selv har beskåret planterne, siger Keld Pedersen.

Men hos Gerda Christensen i Odense bliver den forklaring pure afvist.

- Det er noget vås. Jeg hørte snak i haven, og kunne dagen efter se fodspor omkring planterne, der var beskåret for ganske nylig. Derfor er det hverken mig eller dyr, der står bag tyverierne, siger Gerda Christensen.

Keld Pedersen er godt klar over, at hans forklaring næppe falder i god jord hos de haveejere, der har meldt planternes forsvinden til politiet.

- Jeg står nok til klø blandt mange haveejere, der gerne vil have en anden forklaring. Men det ændrer ikke ved, at det er havejerne selv, der står bag planernes forsvinden, siger Keld Pedersen.