I det fynske folks tjeneste

Terrortiltalte kan dømmes trods kolde fødder

Forsvarsadvokater fremhæver, at deres klienter fortrød terrorplaner. Men det er ikke nok til at slippe for straf, fastslår retsformanden.

Anklageskriftet i terrorsagen fra Odense holder en dør på klem for de fire tiltalte, hvis de kendes skyldige i forsøg på terrorisme.  Hvis de undervejs aktivt har forsøgt at stoppe terrorangrebet, kan de gøres straffri, men den går ikke, fastslog retsformand Folmer Teilmann under torsdagens retsmøde i Østre Landsret.

- Det bliver ikke relevant for nogle af de fire tiltalte. Forsvarsadvokaterne har ellers fremhævet, hvordan de tiltalte hver især fortrød deres terrorplaner. Blandt andet leverede AK en masse ingredienser til sprængstof tilbage til civilagenten Lars få uger før anholdelsen.  

Folmer Teilmann fokuserede på, at AK i samme tidsrum sagde til agenten, at alle nødvendige ingredienser var skaffet. Derved hindrede det ikke noget som helst, at AK leverede overflødige ingredienser tilbage.

Forsvarsadvokat Frank Wenzel understregede i sin procedure, at konvertitten AA forsøgte at trække sig ud af planerne. Men det kan heller ikke bruges som en gyldig undskyldning, lød det fra Teilmann.

- Det er ikke nok at stikke hovedet i en busk.  Samme melding gælder 19-årige RD, der heller intet har gjort for at stoppe planerne. Men han er ifølge retsformanden så perifer i sagen, at han slet ikke bør ømmes.