Testcenter for vindmøller på Lindø

En ny såkaldt "testbænk" skal være motoren i et nyt dansk vindeventyr. Risø DTU og Lindoe Offshore Renewables Center(LORC) har indgået en samarbejdsaftale, der placerer Europas største testbænk på Lindøværftet.

Testbænken kan bruges til at afprøve og teste de mekaniske og elektriske motorer i vindmøller, og vil blive brugt af både forskningsverdenen og industrien.

- I min kontakt med de største af spillerne i den danske vindmøllebranche er der ingen tvivl. De får brug for ekstra kapacitet til at teste fremtidens store offshore vindmøller. Det vil være til stor gavn for LORC, industrien og forskningsverdenen og kan sikre, at Danmark bevarer sin førerposition indenfor vindkraft, siger Poul Nyrup Rasmussen, formand for bestyrelsen for LORC.

Testbænken for en ydeevne på 20 MW, og bliver en af verdens største af sin slags.

- Med denne aftale bidrager vi markant til, at industrien kan tage et kvantespring i møllers størrelse og pålidelighed og til at danske ingeniører og forskere i vindkraft fastholder og udvikler deres position som verdens førende. Gennem tæt samarbejde og unikke faciliteter forbliver vi stærkest, siger Henrik Bindslev, direktør, Risø DTU.

LORC bliver etableret på Lindøværftet og er et center for forskning, innovation, demonstration og test af teknologi til udvinding af energi offshore.

Læs mere hos LORC