I det fynske folks tjeneste

Tester velfærdsteknologi på Fyn

DuPont, IBM, BK Medical og nu også japanske Fuji Machine vælger Danmark som testmarked for ny velfærdsteknologi. Odense Velfærds Konsortium har indgået en 3-årig samarbejdsaftale Fuji Machine.

Aftalen mellem Odense og Fuji omfatter et forløb, hvor Odense Kommune sammen med Odense Universitetshospital danner ramme om en række brugertest af "Support Robot" - et hjælpemiddel til ældre og mennesker med et handicap, der har brug for støtte til at rejse sig, stå og gå.

- Odense er det helt rigtige sted at teste vores "Support Robot". Her er der høj ekspertise inden for robot- og velfærdsteknologi, og vi ser frem til samarbejdet og til den faglige sparring omkring den videre udvikling af robotten, siger administrerende direktør, Nobuyuki Soga fra Fuji.

Fakta om Odense Health

Odense Health - Innovation & Business, som består af en partnerskabskreds på ni:

Center for Innovativ Medicinsk Teknologi - også kaldet CIMT - et

forsknings- og innovationscenter for Odense Universitetshospital (OUH) og Syddansk Universitet (SDU), Center for Velfærdsteknologi - Odense Kommune, Erhvervsakademiet Lillebælt, Healthcare DENMARK, Invest in Odense - Odense Kommune, Syddansk Sundhedsinnovation Region Syddanmark, Forskerparken, Invest in Denmark og MedCom.

Læs mere her