Tester velfærdsteknologi på Fyn

DuPont, IBM, BK Medical og nu også japanske Fuji Machine vælger Danmark som testmarked for ny velfærdsteknologi. Odense Velfærds Konsortium har indgået en 3-årig samarbejdsaftale Fuji Machine.

Aftalen mellem Odense og Fuji omfatter et forløb, hvor Odense Kommune sammen med Odense Universitetshospital danner ramme om en række brugertest af "Support Robot" - et hjælpemiddel til ældre og mennesker med et handicap, der har brug for støtte til at rejse sig, stå og gå.

- Odense er det helt rigtige sted at teste vores "Support Robot". Her er der høj ekspertise inden for robot- og velfærdsteknologi, og vi ser frem til samarbejdet og til den faglige sparring omkring den videre udvikling af robotten, siger administrerende direktør, Nobuyuki Soga fra Fuji.

Fakta om Odense Health

Odense Health - Innovation & Business, som består af en partnerskabskreds på ni:

Center for Innovativ Medicinsk Teknologi - også kaldet CIMT - et

forsknings- og innovationscenter for Odense Universitetshospital (OUH) og Syddansk Universitet (SDU), Center for Velfærdsteknologi - Odense Kommune, Erhvervsakademiet Lillebælt, Healthcare DENMARK, Invest in Odense - Odense Kommune, Syddansk Sundhedsinnovation Region Syddanmark, Forskerparken, Invest in Denmark og MedCom.

Læs mere her