I det fynske folks tjeneste

Thomas Cup-holdet er Årets Badmintonspillere 2016

Det danske Thomas Cup-hold skrev historie, da de sidste år for første gang kunne tage Thomas Cup-trofæet med til Danmark. Søndag tildeler Badminton Danmark dem titlen som Årets Badmintonspillere 2016.

Thomas Cup og OL-bronzevinder Viktor Axelsen er sødag kåret som årets badmintonspiller sammen med resten af Thomas Cup-holdet. Foto: Jens Nørgaard Larsen, Scanpix

Fynske Viktor Axelsen var en af de badmintonspillere, der kunne lade jublen bryde ud, da det danske herrelandshold vandt Thomas Cup i maj sidste år.

En historisk bedrift, som var drevet af en kæmpe holdindsats. Efterfølgende blev de hyldet både i Kastrup Lufthavn og på Københavns Rådhus, og søndag nåede hyldesten så til Yonex DM i Aarhus, hvor de repræsenteret af Jan Ø. Jørgensen, Mathias Christiansen og Mads Pieler Kolding modtog prisen som Årets Badmintonspillere 2016.
 
- Det er selvfølgelig helt vildt dejligt at vinde prisen som Årets Spillere, og jeg synes virkelig også, vi har fortjent den. Jeg er rigtig glad for den, for det betyder meget at få den anerkendelse. Det var en fantastisk oplevelse, og helt specielt at være på det hold. Det har været et stærkt badmintonår, og de andre nominerede havde virkelig også gjort det godt, siger en glad Mads Pieler Kolding. 

Læs også Viktor Axelsen kåret som årets sportsnavn på Fyn

Axelsen med dobbelt chance som Årets badmintonspiller 
Det var et stærkt felt vinderen skulle findes ud fra, da 2016 har været et forrygende år for dansk badminton. Viktor Axelsen, der for nylig blev kåret som årets fynske sportsnavn,  havde imidlertid gode chancer for at sikre sig mere hæder, for han var både nomineret som en del af Thomas Cup-holdet og for sin OL-bronzemedalje sidste sommer.

De øvrige nominerede til prisen var OL-sølvvinderne Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl.