Thomas Helveg stopper på landsholdet

Thomas Helveg har besluttet sig for at stoppe på landsholdet efter 108 kampe i den rød/hvide trøje.

Fodboldlandsholdet må fremover klare sig uden forsvarsspilleren Thomas Helveg. Den 36-årige OB-spiller har efter 108 kampe i nationaldragten valgt ikke længere at stå til rådighed for træner Morten Olsen.

- Udfordringen med at kvalificere os til VM-slutrunden i 2010 er også interessant. Jeg tror på, at vi har spillerne til at komme med til Sydafrika, og jeg ved, at jeg både fysisk og spillemæssigt stadigt kan tilføre holdet noget. Så selv om jeg stadig har ambitionerne, har jeg alligevel i løbet af vinteren haft en stigende fornemmelse af, at det her er det rigtige tidspunkt at sige stop på. Og at jeg efter 14 år kan se mig selv i spejlet og med god samvittighed sige, at det her var det rigtige tidspunkt for mig at slutte på med landsholdet, siger Thomas Helveg i en pressemeddelelse fra DBU.

Thomas Helveg spillede sin første landskamp den 20. april 1994 i Parken mod Ungarn, og den nu tidligere landsholdsanførers sidste optræden i rødt og hvidt fandt sted på samme stadion den 17. oktober 2007 mod Letland. Begge kampe blev i øvrigt vundet 3-1 af Danmark.

Thomas Helveg fortsætter som spiller hos OB.