I det fynske folks tjeneste

Thorborgs renteniveauer møder hård norsk kritik

"Det er helt hen i vejret." Sådan siger norsk forbrugerøkonom om den fynske L'easy-rigmand, Niels Thorborgs, renteniveauer.

Selskab ejet af den fynske Léasy-rigmand Niels Thorborg møder hård kritik i Norge for høje renteniveauer.

Den fynske rigmand Niels Thorborg, der blandt andet står bag udlejningsfirmaet Léasy, møder nu hård kritik i Norge.

Det er den fynske rigmands selskab, Thorn Norge Finans, som står bag sider som Kviklån.no og Leasy.no, der nu møder hård kritik.

Det skriver det norske erhvervsmedie E24.no.

Kritikken skyldes de høje renter, nordmændene skal betale for forbrugslån på hjemmesiderne. I nogle tilfælde kan den maksimale effektive rente løbe helt op i 75,21 procent, skriver det norske erhvervsmedie.

Økonom: Lån ikke til den rente

Den potentielt høje rente får langtfra pæne ord med på vejen.

- Det er klart, at en rente på 75 procent er helt hen i vejret. Hvis man kvalificerer sig til den rente, bør man absolut ikke benytte forbrugslån. Ingen bør låne penge til den rente,« siger forbrugerøkonom i Nordea, Elin Reitan til E24.no.

Det er dog meget få, som vil ende med at skulle betale en rente på 75 procent, lyder forsvaret fra Thorborgs selskab selv.

- Denne rente vil kun blive udløst af en sjælden kombination af det mindst mulige lånebeløb, korteste løbetid og en kunde, som kreditvurderes til den højeste nominelle rente på 23,87 procent. Vi har meget, meget få kunder med den kombination,« siger administrerende direktør i Thorn Norge Finans, Marianne Mosum Ussvær til E24.no.

Go´for 8,7 mia. kroner

Ifølge Berlingske Business er Niels Thorborg god for 8,7 milliarder kroner. Dermed kan han kalde sig Danmarks 9. rigeste person.

Ifølge E24.no omsatte Thorn Norge Finans, som er et datterselskab til Niels Thorborgs virksomhed 3C Retail, for 40,5 millioner norske kroner sidste år. Og selskabet kom ud af 2015 med et overskud på 20,2 millioner norske kroner.