Thorning opfordrer til at give de frigivne søfolk ro

Statsminister Helle Thorning-Schmidt kalder piraterne bag gidseltagning for hensynsløse forbrydere.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) glæder sig over, at de seks gidsler, der har siddet fanget hos somaliske pirater, er frigivet, deriblandt Søren Lyngbjørn og Eddy Lopéz.

I en pressemeddelelse om frigivelsen siger statsministeren:

- Jeg har netop fået bekræftet, at besætningen fra M/S Leopard - to danskere og fire filippinere - er blevet frigivet og er i sikkerhed efter at have været holdt som gidsler af somaliske pirater i over to år.

- Det er en meget glædelig begivenhed, og jeg vil gerne på vegne af regeringen sende mine varmeste hilsner til søfolkene og deres familier. De har alle været igennem en hård og vanskelig tid med frygt og afsavn, som nu endelig er overstået.

Det ene af de frigivne danske gidsler, styrmand Søren Lyngbjørn, er syg og har hverken kunnet stå eller gå i den seneste tid, oplyser TV2 fra Somalias hovedstad, Mogadishu.

Helle Thorning-Schmidt opfordrer til, at gidslerne får lov til at være i fred.

- Jeg vil gerne opfordre alle til, at søfolkene nu får ro. De og deres kære i Danmark, Chile og Filippinerne har brug for, at alle viser hensyn.

- Hensynsløse forbrydere har i over to år holdet dem fanget. I dag glæder vi os over, at de seks søfolk har fået deres frihed igen, siger Helle Thorning-Schmidt.