I det fynske folks tjeneste

Thorning sætter S-kolleger på plads i Vilhelmsen-strid

Helle Thorning-Schmidt (S) deler ikke flere socialdemokraters bekymring om flytning af børneområdet.

Helle Thorning-Schmidt (S) deler ikke flere socialdemokraters bekymring om flytning af børneområdet.

Der er ingen grund til at bekymre sig om landets mindste børn på baggrund af den ministerrokade, som fredag flyttede børneområdet fra Undervisningsministeriet til Annette Vilhelmsens (SF) nye Social- børne og integrationsministerium.

Sådan lyder det fra statsminister Helle Thorning-Schmidt til politiken.dk, som dermed sætter flere bekymrede socialdemokrater på Christiansborg på plads, efter de luftede deres betænkninger i søndagens Politiken.

- Det er vigtigt, man forstår, at selv om noget ligger i ét ministerium, kan man sagtens diskutere det på tværs i regeringen, og det kommer vi også til fremadrettet, siger Helle Thorning-Schmidt til politiken.dk.

Da regeringen trådte til i 2011 samlede man netop børneområdet i et ministerium; Undervisningsministeriet. Men selvom området nu flytter, så skal det ministeriet stadig holde øje med landets mindste.

- Det er også derfor, det er vigtigt for mig at få sagt, at børnene stadig er en del af Undervisningsministeriets bevågenhed. Der skal samarbejdes på tværs mellem de to ministerier, forklarer statsministeren.

- De 0-6-årige kan ligge begge steder. De har også tidligere ligget i Socialministeriet. Nu har vi taget dem over i Socialministeriet, fordi vi også gerne vil have fokus på de udsatte børn.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Annette Vilhelmsen.

Men SF's børne- og undervisningsordfører, Pernille Vigsø Bagge, afviser, at der nu sker en svækkelse af de 0-6-årige.

- Regeringen har øvet sig rigtig meget i at tænke på tværs. Det er et overkill at kritisere, at 0-6-års området ligger et sted, hvor man har fokus på sundhedspleje, dagpleje, vuggestue, børnehaver.

- Det er oplagt, at den slags ting ligger i et socialministerium, som har et helhedssyn på kommunernes sociale indsats, siger Pernille Vigsø Bagge til Politiken.