Thure Lindhardt udvikler talent i Oure

Højskoleelever får hjælp til skuespilsdrømmen af erfarne kræfter.

Unge mennesker med store skuespilsdrømme deltager lige nu i et 4 ugers undervisningsforløb med to af landets dygtigste i faget.

Talent er ikke noget i sig selv. 90 procent er hårdt arbejde, siger Thure Lindhardt, der brænder for at lære fra sig.

De forbereder sig på optagelsesprøven på en af landets skuespillerskoler.

Det er Thure Lindhardt, Niels Juhl Boesen og Charlotte Munck, der deler ud af deres faglighed, erfaringer og gode råd på Oure Højskole.

 

- Talent er ikke noget i sig selv. 90 procent er hårdt arbejde, siger Thure Lindhardt, der brænder for at lære fra sig.

Han bliver ved med at vende tilbage til undervisningen for at hjælpe nogen af landets spirrende skuespillere godt på vej.

- Jeg tror, jeg har et ligeså stort behov for at undervise som for at spille. Jeg ser det som en pligt at give ud mine tanker og refleksioner om skuespil, og det jeg selv har lært,” siger han.

Men det handler ikke kun om at blive en dygtig skuespiller, mener han. Det handler også om at klæde de unge mennesker på til at passe på sig selv, når man arbejder i et fag, hvor man udleverer meget af sig selv. Og hvis det går rigtig godt – bliver en offentlig person.

- Det er fantastisk, at du får ros for det, du laver, men jeg gør meget ud af at forklare, at man skal passe på sig selv. Hold fast i venner, sunde interesser, og glæd dig over andre ting end at kigge på dig selv på Facebook.

Både Thure Lindhardt og Charlotte Munck er tilbagevendende gæsteundervisere på skolen.