Tidligere chefredaktør til SDU

Den tidligere chefredaktør på Politiken og Information, Per Knudsen, har modtaget et fellowship, som tilknytter ham til journalistuddannelsen på SDU i et semester.

Per Knudsen har 30 års journalistisk erfaring og har blandt har været chefredaktør for to dagblade.

- Det bliver fantastisk at få Per Knudsen tilknyttet vores journalistuddannelser. Han står for den klassiske skrevne journalistik, og har inspireret flere generationer af journalister til at blive bedre og til at ville mere med journalistikken. Det glæder jeg mig til at overføre til vores studerende, siger lederen af Center for Journalistik, Troels Mylenberg.

Per Knudsen ser frem til at undervise de journaliststuderende i Odense.

- Mediebranchen er i disse år præget af store teknologiske og forretningsmæssige forandringer, som også sætter journalistens rolle og de klassiske journalistiske idealer under pres. Jeg kommer til SDU med en masse erfaringer, som jeg ser frem til at dele og diskutere med andre for at blive udfordret og beriget blandt studerende, undervisere og forskere, siger Per Knudsen til SDUs hjemmeside.

Fellowship?et bliver uddelt af Århus Stiftstidende og er på 500.000 kroner. Prisen gives til et semesters ophold på Center for Journalistik, og før Per Knudsen har Mette Davidsen-Nielsen og Jens Olaf Jersild modtaget fellowship'et.