I det fynske folks tjeneste

Tidligere GOG-spiller ny landstræner

Nikolaj Jacobsen bliver ny håndboldlandstræner fra sommeren 2017 på en fireårig kontrakt.

02:35

Med GOG Gudme vandt Nicolaj Jacobsen det danske mesterskab tre gange - 1992, 1995 og 1996. Siden har han blandt andet haft stor succes med Bundesliga-klubben Rhein-Neckar Löwen. Stillfoto: Georgi Licovski, Scanpix. Video: Georgi Licovski, Scanpix

Det bliver den tidligere GOG-spiller, Nikolaj Jacobsen, der bliver ny håndboldlandstræner fra sommeren 2017 til sommeren 2021, bekræfter Dansk Håndbold Forbund (DHF) på sin hjemmeside. Dermed tager han over, når kontrakten med den nuværende landstræner Gudmundur Gudmundsson udløber. Med pressemeddelelsen om den nye træner, bekræfter Dansk Håndboldforbund de rygter, der længe har floreret, om at det netop var Nikolaj Jacobsen, som var udset til at overtage posten.

Fakta om Nikolaj Jacobsen

- Født 22. november 1971
- A-landsholdsspiller fra 1991-2003 med 148 kampe og 584 mål på CV’et
- Klubspiller i GOG/Gudme, TSV Bayer Dormagen og THW Kiel
- Fra 2004 spillende assistenttræner i Viborg HK
- Fra 2007 assistenttræner i Bjerringbro-Silkeborg
- Fra 2012 cheftræner i Aalborg Håndbold, hvor de i 2013 blev danske mestre og 2014 vandt DM-sølv
- Fra 2014 cheftræner i Rhein-Neckar Löwen, hvor de i 2016 blev tyske mestre

- Jeg ser det som en stor ære at få lov til at stå i spidsen for herrelandsholdet. Det er et job, der er meget attraktivt, og som ikke ofte kommer i spil, siger Nikolaj Jacobsen, der i sidste sæson vandt det tyske mesterskab med Bundesliga-klubben Rhein-Neckar Löwen.

Klar til at indtage den store scene
Han understreger, at han glæder sig til at komme tilbage på den store scene i landsholdsregi og deltage ved både EM, VM og OL

Læs også Klubben siger ja: Nikolaj Jacobsen må godt være dansk landstræner

– For mig er det jo også en mulighed for at prøve at vinde noget med landsholdet, griner Nikolaj Jacobsen, der ikke fik en podietur i sin aktive landsholdskarriere, hvor han var landsholdets meget scorende venstrefløj fra 1991-2003.

Nikolaj Jacobsens kontrakt starter formelt 1. august 2017, men ansættelsen bliver på halv tid i den første del af perioden, eftersom han fortsætter som træner i Rhein-Neckar Löwen indtil 1. juli 2019. Indtil han tiltræder som landstræner på fuld tid, bliver det assistenttræner, Henrik Kronborg, der dække ind for en ekstra del af opgaverne.

I Dansk Håndbold Forbund er der stor glæde over aftalen med Rhein-Neckar Löwen-træneren.

- Vi har fulgt en stribe unge, talentfulde trænere i en årrække, og vi har i denne periode haft et særligt øje til Nikolaj Jacobsen, som besidder alle de kompetencer, vi efterspørger både på og uden for banen, så vi ser det som et scoop, at vi nu har fået denne aftale i hus, lyder det fra DHF’s generalsekretær, Morten Stig Christensen.

Erkender kompromis
Generalsekretæren erkender dog, at der tale om en form for kompromis, når DHF som landstræner ansætter Nikolaj Jacobsen, der samtidig skal bijobbe som klubtræner.

- Det var været en lang tradition, at landstræneren er fuldtidsansat. Men en gang i mellem kommer man i en situation, hvor man ikke kan få det helt, som man gerne vil have det. Men vi er helt trygge ved konstellationen, siger Morten Stig Christensen til Ritzau.

Ud over sit arbejde som træner er Nikolaj Jacobsen en meget brugt TV-ekspert og har været en fast del af TV 2's eksperter ved herrelandsholdets slutrundedeltagelser.