I det fynske folks tjeneste

Tidligere TV2/FYN chef bliver chefredaktør

Det danske mindretals avis Flensborg Avis får Jørgen Møllekær som ny chefredaktør. Han tiltræder til december.

Den eneste danske avis i Tyskland, Flensborg Avis, skifter ud på chefgangen pr. 1. december.

Det bliver 48-årige Jørgen Møllekær, der kommer til at afløse chefredaktør og administrerende direktør Bjarne Lønborg, som går på pension efter knap 23 år på posten.

Avisen oplyser, at det er tredje gang, at Jørgen Møllekær, der er født i Flensborg og opvokset i det danske mindretal, ansættes på Flensborg Avis.

I midten af 1980'erne var han voluntør, dvs. i mesterlære på avisen, men Jørgen Møllekær tog videre til Danmarks Journalisthøjskole, hvorfra han blev journalist i 1991. Herefter kom han tilbage til Sydslesvig, inden han fik job på Berlingske Tidende.

Jørgen Møllekær skiftede dog hurtigt det skrevne medie ud med tv. I 1993 blev han ansat på nyhedsredaktionen på TV2, og tre år senere blev han ansat på TV-Avisen.

I 1999 blev Jørgen Møllekær nyhedsredaktør på TV/Syd, og i 2002 indtrådte han i ledelsen på TV2/Fyn.

De seneste år har nyhederne dog været skiftet ud til fordel for et job som produktchef i softwarefirmaet Compusoft med ansvar for det tyske marked. Men nu er Jørgen Møllekær tilbage i mediebranchen.

Flensborg Avis, der blev grundlagt i 1869, er det danske mindretals avis og har omkring 60 ansatte. Den har et oplag på cirka 5300 og udkommer primært på dansk, men har også en tysk sektion.

Blandt avisens tidligere chefredaktører er forhenværende landdagsmedlem Karl Otto Meyer og Jens Jessen, der i begyndelsen af sidste århundrede også sad i den tyske rigsdag.

Flensborg Avis er ikke den eneste avis i grænselandet, der har fået ny chefredaktør. Også det tyske mindretals dagblad, Der Nordschleswiger, har skiftet ud i toppen.

Siegfried Matlok, der har været chefredaktør på Der Nordschleswiger i 40 år, bliver 1. juli afløst af den 49-årige Gwyn Nissen, der dermed ligesom Møllekær vender tilbage til den avis, hvor han begyndte sin journalistiske karriere i 1980'erne.