I det fynske folks tjeneste

Tietgen-elever: For tidligt at åbne skolen

Torsdag morgen åbnede TietgenSkolen igen efter onsdagens voldsomme trusler. Men det er alt for tidligt, mener flere af skolens elever.

00:36

00:50

01:21

01:40

1 af 5

24 timer efter, at politiet afspærrede hele skolens område vrimlede skolegården på TietgenSkolen i Odense i dag med elever.

Udover et fællesmøde med eleverne og skolens rektor, så står dagen på matematik, engelsk, dansk og alle de andre fag. Fuldstændig som sædvanligt. Men det er for tidligt. Det skriver flere elever på skolens facebook-profil - vi fik de samme reaktioner i skolegården.

- Jeg synes det er lidt risikabelt fra skolens side. Man ved jo ikke noget endnu, og der har været en trussel, uanset om den er reel eller bare en spøg. Det at smide to vagter op og så satse på, at der ikke sker noget, er meget risikabelt, fortæller elev Markus Toft Garbenfeldt, med henvisning til det private vagtværn, der kontrollerer skolens indgang.

LÆS OGSÅ: Tietgen-elever mødes af vagter

Han bakkes op af Sebbe Hodal Nielsen, der også er elev på skolen.

- Det kunne jo sagtens være en rigtig gerningsmand, hvis han nu kom, så ville de to vagter jo ikke rigtig kunne gøre noget. Jeg synes det er for tidligt at åbne skolen op, for både lærere og elever har mange følelser i det her.

Rektors beslutning

Det er skolens rektor Gitte Bargholt, der har besluttet at åbne skolen. På skolens facebook-profil fortæller hun hvorfor.

- Utrygheden er hos alle - den kan ingen knipse væk og jeg har forståelse for alle forskellige følelser omkring dette. Jeg læner mig op af politiets signaler. Der er jo ingen gode "opskrifter" på, hvorledes og hvornår noget skal ske, efter en trussel. Er imorgen den rigtige dag, er fredag, er e

fter ferien den rigtige dag eller er det om 4 uger? Jeg læner mig op af politiets signaler. Politiet siger at de vil patruljere i området - jeg alene har truffet beslutning om, at vi kun benytter en indgang imorgen, og at vagterne vil overvåge, om der er noget "der virker anderledes", mærkeligt eller andet.

Du kan læse hele debatten på skolens facebook-side.