I det fynske folks tjeneste

Tietgenprisen til SDU-filosof

Adjunkt Nikolaj Nottelmann fra Institut for Filosofi, Pædagogik og Religionsstudier på Syddansk Universitet modtog torsdag Tietgenprisen.

Dermed indskriver filosoffen sig i den lange række af Tietgenprismodtagere, som går tilbage til 1929, hvor prisen blev stiftet i anledning af 100 året for C.F. Tietgens fødsel. Med prisen, der uddeles af DEA, følger en guldmedalje og 100.000 kroner.

Prisen gives til unge forskere inden for erhvervsøkonomisk forskning, og det hører til sjældenhederne, at en humanistisk forsker tildeles den.

Nikolaj Nottelmanns forskningsområde handler om, i hvilken forstand, og i hvilken udstrækning en handlende person kan holdes ansvarlig for sin overbevisning, både i moralsk og i juridisk henseende.

Forskningsfeltet har relevans for virksomheder og institutioner, der må forholde sig til fastsættelser af straf og erstatningsansvar på baggrund af uagtsom adfærd.

Nikolaj Nottelmann modtog sidste år også Det Frie Forskningsråds Ung Eliteforskerpris.

Den 33-årige cand.mag. i filosofi og musik er uddannet ved University of California at Santa Barbara og ved Københavns Universitet, hvor han i 2000 modtog universitetets guldmedalje.

Udover Nikolaj Nottelmann modtog også Dana Minbaeva fra CBS og Anders Frederiksen fra Handelshøjskolen i Århus en Tietgenpris.