I det fynske folks tjeneste

Til kamp mod farten

Fynske bilister risikerer at få et dyrt møde med politiet i denne uge. Fyns Politi og deres kolleger i hele landet jagter fartbilister hele ugen.

Fyns Færdselspoliti er på fartkontrol hele ugen

Fra mandag og resten af ugen gennemfører Fyns Politi fartkontrol på de fynske veje som led i en landsdækkende indsats mod farten.

- Hver eneste dag registrerer vi for mange bilister, der kører alt for hurtigt, og der er en klar sammenhæng mellem farten på vejene og antallet af dræbte og tilskadekomne, skriver Christian Berthelsen fra Nationalt Færdselscenter, Rigspolitiet, i en pressemeddelelse.

Det er især på landevejene, bilisterne har fart på.

- Ifølge Vejdirektoratets hastighedsbarometer kører over halvdelen af trafikanterne over den tilladte grænse på disse veje. Det er også der, de fleste alvorlige ulykker sker, skriver Christian Berthelsen.

Han tilføjer, at antallet af alvorlige ulykker og dræbte i trafikken er faldet gennem en årrække; men at tallet steg i 2016.

Læs også Fynske motorvejsulykker kvæster rekordmange

Derfor laver politiet fartrazziaer

  • For høj hastighed vurderes at være den hyppigste årsag til færdselsulykker med alvorlig tilskadekomst og dødsfald.
  • I næsten halvdelen af alle dødsulykker med personbil i 2016 kørte føreren over hastighedsgrænsen.
  • I byerne kan selv små hastighedsoverskridelser medføre alvorlige personskader hos fodgængere og cyklister, hvis de påkøres.
  • Nedsættelse af gennemsnitshastigheden på de danske veje er en del af Rigspolitiets operative strategi frem mod 2020.
  • Kontrollen indgår i rækken af de fælleseuropæiske færdselskontroller, der arrangeres af det europæiske færdselspolitisamarbejde TISPOL og er delvist finansieret af EU-kommissionen.
Kilde: Rigspolitiet