Til kamp mod stress: Terapeut giver gratis hjælp

Hver fjerde fynbo har ifølge den nationale sundhedsprofil et højt stressniveau. Især kvinder er ramt. Det har fået en psykoterapeut til at reagere.

Et hjem der ligner et bolig-katalog, en lederstilling og hjemmebagte boller hver morgen. Kvinderne vil gerne nå det hele, men det stresser dem. Hver fjerde fynbo har ifølge den nationale sundhedsprofil et højt stressniveau - og det er især kvinder der er ramt.

En af dem er Christina Bøgelund fra Assens.

- Jeg skulle være perfekt på arbejde. Der skulle ikke være noget at sætte en finger på. Det var meget et pres på mig selv – og en forestilling om, at jeg troede, jeg vidste, hvad andre folk tænkte. Så hvis jeg ikke gjorde sådan, så ville de tænke, jeg ikke var god nok, siger Christina Bøgelund, der måtte sygemeldes fire måneder fra arbejde.

De seneste tal fra den nationale sundhedsprofil viser, at antallet af personer med højt stressniveau på Fyn gennemsnitligt er omkring 24 procent. En fynsk psykoterapeut kalder tallet alarmerende og har derfor arrangeret gratis foredrag for at hjælpe kvinderne.

- Alting skal være perfekt. Vi skal være gode mødre, døtre og ægtefæller. Vi skal løbetræne og sylte bærrene fra haven – og alting bliver bare for meget, fordi man ikke får prioriteret, siger Mette Pedersen, psykoterapeut i Assens.

Hun tilbyder gratis foredrag til gavn for de mange stressramte kvinder - og et af hendes råd lyder.

- Jeg synes, de skal tage at slappe lidt af, smide fjernsynet ud og bruge tiden på sig selv i stedet for, siger Mette Pedersen.

Mød Christina Bøgelund og Mette Pedersen på TV 2/FYN klokken 19.30.