I det fynske folks tjeneste

Tillykke: 6675 nye studerende til Fyn

I nat fik ansøgerne til de videregående uddannelser besked om deres skæbne. Knap 7000 er optaget på Fyn.

I nat fik ansøgerne til de videregående uddannelser besked om deres skæbne. Knap 7000 er optaget på Fyn.

Præcis klokken 00.00 i nat kunne en stor flok spændte ansøgere få svar på deres fremtid.

Lille stigning på Fyn

På Fyn er der en lille stigning på 341 studerende eller godt tre procent flere end sidste år.

- Jeg glæder mig over, at uddannelsesinstitutionerne på Fyn optager så mange nye studerende på de forskellige uddannelser, da vi har behov for dygtige studerende inden for alle områder. Erhvervslivet på Fyn og i resten af landet kan få gavn af de mange færdiguddannede og deres forskellige kompetencer og skabe innovative løsninger for at sikre arbejdspladser og udvikling i Danmark. Med årets optag er vi godt på vej til at uddanne den dygtigste generation nogensinde, siger uddannelsesminister Morten Østergaard.

6353 er optaget i Odense Kommune mens 203 kan begynde i Svendborg. Desuden er der optaget 119 på Fyns maritime uddannelser.

Stadig ledige pladser

Alle, der i første omgang enten ikke er blevet tilbudt en plads eller ikke har søgt om optagelse, kan nu søge blandt de ledige pladser i anden optagelsesrunde. Der er ledige pladser både på uddannelser på Fyn og i resten af landet.

- Jeg vil opfordre alle, der ikke er blevet optaget i denne runde, til at holde øje med de ledige pladser på andre uddannelser. En videregående uddannelse kan man i høj grad selv præge i den retning, man ønsker gennem valgfag, udlandsophold og praktik. På den måde kan en anden uddannelse end først søgt også blive drømmeuddannelsen, siger Morten Østergaard.

Ud af 88.040 ansøgere er 63.525 blevet tilbudt en plads på landsplan.