I det fynske folks tjeneste

Tiltalt nægter sig skyldig i forsikringssvig

Den tiltale tidligere direktør i Plus Forsikring svindlede ikke med regnskaberne. Tvært imod forsøgte han at rette op på forretningsgangene, forklarede han.

Direktør Leif Hansen afviser forsømmelighed og han nægter sig skyldig i mandatsvig og bedrageri.

Efterspillet om det krakkede forsikringsselskab Plus Forsikring tog mandag sin begyndelse i Retten i Odense med den tidligere direktør i selskabet Leif Preben Hansen som eneste mand på anklagebænken. Og han nægter sig skyldig i anklager Anette Korsgaards tiltaler mod ham. Leif Preben Hansen afviser at have udvist grov forsømmelighed i forbindelse med at sælge forsikringer, ligesom han nægter sig skyldig i bedrageri og mandagsvig.

Anklagerne mod Leif Preben Hansen er ellers fyldestgørende. Ifølge anklageskriftet er aktiverne efter krakket i Plus Forsikring i oktober 2002 opgjort til 40,4 millioner kroner - mange penge, men ikke ret mange, når man ser på passiverne størrelse på 163,5 millioner kroner. Det betød, at selskabet ikke kunne svare enhver sit - og at de omkring 25.000 forsikringstagere pludselig stod uden forsikring, da Plus Forsikring gik konkurs i oktober 2002.

Der er samlet afsat 15 dage til sagen.