I det fynske folks tjeneste

Tiltalt for sexmisbrug udgav sig for Røde Kors-fotograf

Moderen til 14-årig pige, der blev holdt på sexslavekontrakt, fortalte, at 58-årig tiltalt brugte Røde Kors til at komme ind på livet af familien.

En 58-årig mand, der er tiltalt for grove seksuelle krænkelser af en 14-årig pige, brugte angiveligt sin position som Røde Kors-frivillig til at komme ind på livet af den forurettede.

Moren til pigen fortæller tirsdag i Retten i Odense, at hun første gang stiftede bekendtskab med den tiltalte, da han som repræsentant for Røde Kors dukkede op for at overrække datteren en præmie, som hun angiveligt havde vundet i en selfie-konkurrence på nettet.

Den 58-årige været gennem en periode tilknyttet Røde Kors i Odense, hvor han blandt andet stod for at hente genbrugsmøbler til butikken.

Han hævder selv, at han også løste en række andre opgaver for Røde Kors, blandt andet at lave plakater og tage billeder for flere forskellige afdelinger af den humanitære organisation.

Den 58-årige, der beskriver sig selv som amatørfotograf, aftalte med forældrene til den 14-årige, at han skulle tage billeder til pigens konfirmation i maj sidste år.

Aftalen blev nedfældet på et stykket papir, der bar Røde Kors' logo, forklarer moren.

- Der står Røde Kors for oven (på papiret, red.). Man er jo lidt autoritetstro. De har jo styr på det, forklarer moren, der således ikke tvivlede på mandens hensigter.

Det var først, da manden ved en fejl kom til at sende billeder til moren af den afklædte datter i sadomasochistisk opstilling, at morens mistænksomhed blev vakt.

Pigens faster, der også havde modtaget billederne ved en fejl, gik til politiet, og herefter rullede sagen.

Den 58-årige erkender at have haft samleje og anden kønslig omgang med den 14-årige i en række tilfælde, herunder i en varebil, som Dansk Røde Kors havde lejet.

Den 58-årige siger, at det i langt de fleste tilfælde skete med pigens fulde accept - i nogle tilfælde endda efter opfordring fra pigen, som ifølge den tiltalte gerne ville afprøve seksuelle grænser.

Pigen selv har afgivet forklaring i retten for lukkede døre.

Pressechef i Dansk Røde Kors Klaus Nørskov siger til Ritzau, at organisationen er rystet over sagen.

Ifølge pressechefen bestod den 58-åriges tilknytning til organisationen udelukkende i at hente genbrugsmøbler til en afdeling i Odense.

Den 58-årige fik først en advarsel og blev senere bortvist fra det frivillige arbejde, da man fandt ud af, at han kørte mange flere kilometer i Røde Kors-bilen, end det var aftalt.

Sagen fortsætter onsdag, hvor der ventes dom.