Tjek tiderne en ekstra gang: Fynbus får nye køreplaner

Mange af Fynbus' lokal- og uddannelsesruter får nye køreplaner til august.

Når de fynske elever efter sommerferien skal tilbage til folkeskoler og ungdomsuddannelser, er det en god idé, at tjekke en ekstra gang, om bussen nu også kører på det tidspunkt, den plejer. 

Fynbus meddeler nemlig, at mange af de ruter, som går til og fra skoler og uddannelsessteder, bliver ændret i august. 

Mange steder i planen er det små ændringer, som for eksempel at en morgenbus har afgang fire minutter tidligere end normalt. Andre steder begynder busserne at køre ad nye veje. 

- Når vi laver de her små ændringer, så handler det om, at vi bruger gps-data til at se, hvor busserne har kørt, og hvornår de har været de forskellige steder. Så kan vi tilpasse, hvis de har for meget tid et sted og for lidt et andet, siger Mikkel Henriksen, der er kommunikationskonsulent hos Fynbus. 

- I forhold til ruteændringer på lokalruterne, så er vi helt nede og kigge på, hvilke elever der går på hvilke skoler. Der kan jo være nogle ændringer enten i, hvor eleverne bor eller i skolens ringetider, og så tilpasser vi, så det passer til det, siger han. 

Han betegner den opdaterede køreplan, som en lille ændring. Den eneste undtagelse er Assens, hvor en lang række ruter står over for ændringer. Selskabets øvrige regionale ruter, samt bybusserne i Odense, Svendborg, Middelfart og Nyborg får ikke nye ruter i denne omgang.

- Den store del af vores passagerer, som ikke kører til skoler og ungdomsuddannelser kommer ikke til at mærke det, siger Mikkel Henriksen. 

Alle ændringer i køreplanerne kan læses på Fynbus' hjemmeside.