Tocifret millionbod på vej til Bios

Ambulancedriften for første kvartal skal gøres op, og der venter Bios en bod på et tocifret millionbeløb. Også Responce skal til lommerne.

Manglende beredskaber i de første tre måneder af 2016 ser ud til at koste Bios dyrt. Ambulanceselskabet, der står for driften af ambulancer i tre af Region Syddanmarks fire områder, skal betale et tocifret millionbeløb i bod.

Selve bodssystemet trådte i kraft pr. 1. januar, og både i januar og februar havde Bios så store mangler i deres beredskab, at det ifølge TV 2/FYNS oplysninger, betød en bod på de maksimale 15 procent af kontraktsummen svarende til ca. 4,5 millioner pr måned. Men også i marts har den været gal, og derfor kan Bios nu se frem til en bod på mere end 10 millioner for de første tre måneder.

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra Bios-direktør, Morten Hansen, men ved udgangen af februar måned, fortalte han til TV 2/Fyn, at bodssystemet ifølge ham var for skrapt skruet sammen.

 Knap 800.000 i bod til Responce
Også Region Syddanmarks anden ambulanceoperatør, Responce, står til en bod efter første kvartal. Beløbet er dog i en anden størrelsesorden, da det ifølge TV 2/Fyns oplysninger drejer sig om knap 800.000 kr. Det bekræfter Responce-direktør, Michael Sørensen.

- Vi har fået en opgørelse fra Region Syddanmark på mangler vi har haft, og det drejer sig om cirka 750.000 kr. Vi er lige nu ved at gennemgå det sidste, og så skal vi have afregnet med regionen, siger Michael Sørensen.

Responce står ambulancerne i trekantsområdet. Og for det Falck-ejet firma er det ikke manglende beredskaber, men derimod mobiliseringstiden, der nu koster. Godt 550.000 kr. skyldes, at der er gået for lang tid fra alarmen er gået, til Responce-ambulancen er klar til at køre fra stationen.

- Vi har nu sat en række tiltag i gang for at sikre os, at mobiliseringstiden nedbringes, og dermed står vi forhåbentlig ikke i samme situation, når næste kvartal skal gøres op, siger Michael Sørensen.

Responce har ansvaret for ambulancedriften i trekantsområdet. Mobiliseringstiden for A og B-kørslerne, som er de mest akutte, er på 90 sekunder.

Oversigt

    Oversigt