Togrejserne glider som planlagt trods sporarbejde

Selvom der flere steder bliver udført sporarbejde på skinner-nettet, glider trafikken planmæssigt, siger DSB.

Påsketrafikken forløber indtil videre uden problemer på landets skinner, oplyser DSB.

- Det glider planmæssigt indtil videre. Tilbagemeldingerne fra kunderne har været gode, og Banedanmarks sporarbejder forløber også som planlagt, siger informationschef i DSB, Tony Bispeskov, til Ritzau.

DSB er ellers hårdt ramt af det omfattende sporarbejde, som Banedanmark udfører i flere dele af landet. Især Fyn er hårdt ramt, og de danske togpassagerer må her rejse i bus for at komme fra Jylland til Sjælland eller omvendt.

Det betyder nogle steder, at rejsen bliver over en time længere end normalt.

Bortset fra de forsinkelser, der allerede er annonceret på Rejseplanen, behøver landets passagerer dog ikke bekymre sig om yderligere forsinkelser. Der er heller ikke noget, der tyder på, at togbusserne indtil videre er fanget i den tætte trafik på vejene.

- Vi har en tidsplan, som busserne skal holde, og det gør de. Så den tidsangivelse der er på Rejseplanen, den kan kunderne godt stole på, siger Tony Bispeskov

Han oplyser i øvrigt, at de kunder, der er nødsaget til at køre i bus, kan se frem til at få et påskeæg og en flaske vand med på rejsen.

Selvom mange måske undrer sig over, at DSB lægger sporarbejdet midt i påsken, hvor mange skal hjem på ferie, er der en forklaring på timingen.

- Påsken er et tidspunkt, hvor der er færre kunder, og hvor det generer færrest muligt passagerer, siger Tony Bispeskov.

Det er også forklaringen fra Peter Svendsen, der er trafikdirektør i Banedanmark.

- Alternativet er at lægge det på almindelige hverdage, hvor der generelt er mange flere rejsende, og hvor den effektive rejse er rigtig vigtig. Der rammer vi hårdere, både fordi der er flere rejsende, og fordi folk har en mere stresset hverdag, siger han til Ritzau.