Togulykke i Tommerup kunne måske være undgået

Skinnebruddet og den efterfølgende afsporing af et IC3-tog på Vestfyn lørdag morgen kunne måske være undgået. Allerede i 2002 slog en rapport fra Banestyrelsen fast, at skinnerne på strækningen trængte til udskiftning. Normalt holder skinner omkring 17 år, men flere af skinnerne på Vestfyn er 33 år gamle.

-

Skinnebruddet og den efterfølgende afsporing af et IC3-tog på Vestfyn lørdag morgen kunne måske være undgået.

Allerede i 2002 slog en rapport fra Banestyrelsen fast, at skinnerne på strækningen trængte til udskiftning. Normalt holder skinner omkring 17 år, men flere af skinnerne på Vestfyn er 33 år gamle.

Svenske eksperter skal de næste dage kigge nærmere på skaderne. Togulykken i Tommerup har givet Banestyrelsen så meget at lave, at de nu beder om assistance fra deres svenske kolleger.

Det er ultralydsscanningen af de gamle spor, der viser sig så tidskrævende, at et svensk undersøgelseshold formentlig allerede i nat går ind i undersøgelserne sammen med banestyrelsens eget hold.

Scanningerne foregår på en 18 kilometer lang strækning mellem Odense og Middelfart og på en 10 kilometer lang strækning fra Fredericia mod Vejle.

Undersøgelserne har indtil videre ikke afsløret nogen fejl.