Tom Kristensen donere til Allan Simonsens mindefond.

Tom Kristensen, der lørdag vandt hædersprisen BT's Guld ved Sport 2013 i Herning, donerer præmien til den afdøde fynske racerkører Allan Simonsens mindefond.

Racerkøreren Tom Kristensen, der sidste år vandt 24-timers-løbet Le Mans for niende gang, vinder prisen BT's Guld.

Det er 40 af landets eliteidrætsudøvere, der stemmer og afgør, hvem der vinder årets BT Guld. Kåringen fandt sted ved DR-showet Sport 2013, der bliver afviklet i Herning.

Det var en tydelig bevæget racerkører, der tog imod prisen.

- Tusind tak. Det varmer utroligt meget. Sportens egen pris er utrolig vigtig for os alle sammen, sagde Tom Kristensen, da han takkede for kåringen.

Racerkøreren blev desuden verdensmester i langdistanceløb i 2013.

- Jeg har været med en del år. I inspirerer mig. At vinde prisen i et svært år er noget, der betyder meget for mig, sagde Tom Kristensen.

Under prismodtagelsen sagde racerkøreren, at han vil donere præmiepengene på 25.000 kroner til Allan Simonsens mindefond.

I 2013 kørte Allan Simonsen galt under 24-timers-løbet i Frankrig, og mens løbet var i gang, kom nyheden om, at han var omkommet af sine kvæstelser.

Det kastede en skygge over løbet, og har berørt Tom Kristensen.

BT's Guld er en af Danmarks ældste sportspriser og går tilbage til 1930.

10 nominerede blev til tre i skikkelse af badmintonspilleren Tine Baun, racerkøreren Tom Kristensen og svømmeren Rikke Møller Pedersen.

Men det blev Tom Kristensen, der løb med hædersprisen.

Svømmeren Rikke Møller Pedersen var nomineret til prisen, efter at hun sidste år satte verdensrekord i 200 meter bryst og vandt sølv ved VM i langdistance i Barcelona.

Badmintonspilleren Tine Baun var indstillet til BT's Guld for at vinde All England-turneringen i karrierens allersidste kamp.