Tømrer kendt skyldig i sexovergreb

12 nævninge ved Østre Landsret i Odense kendte onsdag middag en 26-årig tømrer skyldig i samtlige 11 forhold i forbindelse med overfald på syv kvinder gennem to år.

Nævninge enige

De 12 nævninge var enige om at den 26-årige er skyldig i de 11 anklagepunkter, som omfatter ulovlig tvang, anden kønslig omgang, blufærdighedskrænkelse og frihedskrænkelse.

Manden, der er tømrer, arbejdede som dørmand om natten. Det var i denne funktion han udså sig ofrene i perioden fra sommeren 2003 til 2005, da han blev anholdt.

Det skete efter et overfald på en kvinde, som han tvang ned i en kælder på Solfaldsvej i Odense, bandt hende til et rør og befamlede hende. Hans cykel blev fundet nær gerninsgstedet, hvilket afslørede ham, da han selv meldte den stjålet.

Under retssagen er det kommet frem, at manden levede et dobbeltliv, hvor han fungerede helt almindeligt til hverdag med job og kæreste. Men i syv tilfælde udviklede han sig til en brutal, hætteklædt overfaldsmand om natten.

Udover at binde flere af kvinderne og krænke dem sexuelt, stjal han også fra flere af dem.

Kræves idømt forvaring

Først onsdag eftermiddag afgøres hvilken straf den 26-årige idømmes. Anklagemyndigheden har krævet forvaring - en tidsubegrænset straf.

Desuden har de syv kvinders beskikkede advokat rejst krav om erstatning til ofrene fra 30.000 til 70.000 kroner.