I det fynske folks tjeneste

Topopgør i Parken endte uden vinder

FC København manglede effektivitet og endte derfor med at spille 2-2 mod OB, som ligner en reel trussel.

Hierarkiet i Superligaen synes en anelse rystet, efter det lykkedes OB at spille 2-2 mod et FC København-hold, der stadig mangler en del for at ramme sidste års høje niveau.

Omvendt var OB i store dele af kampen tilbage ved sidste års lidt passive spillestil, der så ofte har endt med at koste fynboerne en oplagt sejr.

Fra kampens start forekom det dog ganske klart, at FCK både var hjemmehold, og at københavnerne de seneste tre år er endt som nummer et i Superligaen. Hver gang foran OB på andenpladsen.

Således lagde Roland Nilssons tropper ganske offensivt ud, og allerede efter få sekunder kunne César Santin meget vel have bragt FCK'erne i front med blot lidt mere præcision i sit langskud.

Ligesom i midtugens venskabskamp mod engelske West Ham, som FCK tabte 0-1, manglede de offensive FCK'ere dog igen og igen den sidste skarphed i afslutningerne, og brasilianerens skud susede over mål.

Fraværet af sidste sæsons småskadede ligatopscorer, Dame N'Doye, gjorde blot den manglende FCK-skarphed endnu mere udtalt.

Derfor virkede det også ganske sigende, at det var to tilfældige chancer til Sölvi Ottesen, der i første tilfælde udlignede OB's føringsmål og sidenhen bragte hjemmeholdet foran.

OB'erne virkede i store dele af kampen passive og idéforladte i det offensive spil og skabte ikke nok chancer. Alligevel blev det dog til to flotte mål - det første på langskud efter 13 minutter og det andet fra Peter Utaka efter en times spil.

Kampen igennem lignede FCK dog en oplagt vinder, og særligt Christian Bolaños var en fornøjelse at følge med blandt andet et flot skud på det yderste af en OB-stolpe.

Også FCK's fløjspil var på højt niveau, og både Johnny Thomsen og Pierre Bengtsson kom flere gange godt med frem på kanterne.

I sidste ende var det dog igen den manglende skarphed, der blot kastede et enkelt point af sig til mestrene.

Med det uafgjorte resultat kan både FCK og OB være nogenlunde optimistiske frem mod onsdagens Champions League-kampe, hvor FCK møder irske Shamrock Rovers, mens OB står overfor græske Panathinaikos i tredje kvalifikationsrunde.