Tør sankthansaften, men våde bål

Danskerne må forberede sig på småkøligt vejr i ugens løb med en del regn. Sankthansaften skulle dog blive tør.

Vejret bliver i den kølige ende den kommende uge. Sankthans bliver våd, men kun om eftermiddag. Aftenen skulle de fleste steder holde tør, fortæller TV 2 Vejret.

Fra torsdag og frem til den kommende weekend bliver der tale om en blanding af byger og sol med noget køligere vejr. Når vi kommer til weekenden, kan vi være nede på 15-16 grader, lyder forudsigelsen.

Sankthansaften torsdag bliver dermed til dels våd. Bygerne kan dog altså meget vel falde mest om eftermiddagen, forudser Mikael Jarnvig.

- Langt de fleste vil få en tør sankthansaften, men græsset vil stadig være vådt fra bygerne, siger han.

Tirsdag bliver ugens bedste vejr-dag

Tirsdag skulle blive ugens pæneste dag.

- Det bliver den bedste dag med sol og skyer, men ingen regn og temperaturer mellem 18 og 20 grader, siger TV2-meteorolog Mikael Jarnvig.

I løbet af onsdag kommer der regn ind vestfra, og der bliver tale om en overskyet dag med nogen regn og ikke over 18 grader.

Den kommende uges vejr ligger lidt under det normale. Dermed vil danskerne formentlig føle sig lidt skuffede. Bare ved normalt dansk sommervejr er det nemlig typisk, at de fleste opfatter vejret som dårligere end normalt.

- De fleste har indtryk af, at de er berettiget til sydfransk vejr i den danske sommerferie, konstaterer TV 2-meteorologen.

Han kan dog trøste vejrskuffede danskere med, at det nok skal blive bedre igen lidt senere.