Torden kan afløse maj-sol

Efter en varm og solrig uge slår vejret voldsomt om de kommende dage. Allerede fredag varsler meteorologerne torden over Fyn.

Vejrudsigten fra DMI for det fynske område fredag lyder:

Først nogen eller en del sol, men i eftermiddag enkelte byger, der lokalt kan være kraftige og med torden.

Temperaturer op omkring 20 grader, og vinden bliver svag til jævn fra vest og nordvest.

I aften endnu lokale byger, ellers får vi en nat med mest tørt og efterhånden ret klart vejr. Temperaturer ned mellem 4 og 9 grader, og vinden bliver svag til frisk omkring nord.

Ingen dansende sol i pinsen

Og pinsen bliver mere regnfuld end solrig, fortæller Danmarks Meteorologiske Institut.

Pinsen bliver kølig og regnfuld på trods af, at det ellers starter godt, fortæller vagthavende ved Danmarks Meteorologiske Institut Dan Nilsvall til Ritzau.

- Det ser ud som om, at det varme vejr forsvinder helt natten til lørdag. Lørdag bliver det betydeligt køligere, end det har været længe med dagtemperaturer mellem otte og fjorten graders varme, siger Dan Nilsvall.

Og som om kulden ikke var nok, så kommer der også regn til det meste af landet pinsen over.

- Lørdag får vi generelt mere skyet vejr i hele landet. Og især i Sønderjylland og på Fyn og Sjælland kan vi få kraftige byer.

 Søndag trækker bygerne længere østpå, og det bliver primært vådt på Sjælland. Dan Nilsvall opfordrer dog de sommervante til at se lidt lyst på det truende gråvejr.

Mandag ser ud til at blive den bedste dag i pinsen. Især i det jyske er der mulighed for sol, og temperaturerne kan snige sig op på 16 graders varme.