Torsdagens coronatal: Her går det fortsat den forkerte vej

Endnu en gang må Middelfart Kommune registrere en stigning i incidenstallet. De fleste andre steder på Fyn falder smittetallene.

Selv om flere fynske kommuner de seneste dage har nydt godt af faldende smittetal, går det fortsat den forkerte vej i Middelfart. Det viser torsdagens opgørelse fra Statens Serum Institut.

Både onsdag og torsdag har Middelfart registreret en stigning i incidenstallet. På to døgn er tallet steget fra 46,4 til 67. Der er dog stadigvæk tale om relativt få smittede.

I Odense, Svendborg og Nyborg oplever man derimod faldende incidenstal. Det gør man også i Faaborg-Midtfyn Kommune, der i torsdagens opgørelse står for det forholdsmæssigt største fald i smittetallene.

Skærmbillede 2021-04-08 kl. 14.28.12

Her stiger smitten også

Det er ikke kun Middelfart, som oplever stigende incidenstal. Også Nordfyn har registreret en mindre stigning.

Alle fynske kommuner har incidenstal på under 100. Incidenstallene er vigtige indikatorer på, hvor udbredt smitten er, og de kan få stor betydning for, hvilke dele af landet der kan genåbne eller skal lukkes ned.

Skærmbillede 2021-04-08 kl. 14.28.20

Ærø har fortsat ingen smittede, hvilket øen ikke har haft i ugevis. Ø-kommunen fører også an i udrulningen af vaccinen mod covid-19. 9,6 procent af øens beboere har fået begge stik. Til sammenligning er kun 6,82 af odenseanerne færdigvaccineret.

På landsplan er der det seneste døgn registreret 717 nye smittetilfælde. Antallet af indlagte er uændret. Der ligger fortsat 237 patienter med coronavirus på landets hospitaler. Der er det seneste døgn registreret et nyt dødsfald.

Hvad er incidenstal?