I det fynske folks tjeneste

Træt af dyre hoteller? Find gratis overnating med ny app

Der er måske ikke varmt brusebad og brunch - men til gengæld kan du få masser af fuglekvidder, og så er det gratis. Naturstyrelsens nye app viser vej til udendørs sovesteder.

Der er måske ikke varmt brusebad og brunch - men til gengæld kan du få masser af fuglekvidder, og så er det gratis. Naturstyrelsens nye app viser vej til udendørs sovesteder.

Hvis træernes kroner ikke er værn nok mod en pludselig byge, eller du gerne vil have en nat i det fri, kan du fremover blot gribe mod bukselommen. Så kan du nemlig åbne den nye app, der giver dig oplysninger om den nærmeste shelter eller overdækkede soveplads.

Dem er der masser af på Fyn. Du kan blandt andet tage en lur på Bjørnø eller finde en teltplads på Lindestrømgaard ved Rynkeby.

Shelterapp'en er udviklet på eget initiativ af vennerne Nicolaj Skafsgaard og Peter Gjøl, som har kastet sig over nogle af de mange data, som Naturstyrelsen for nyligt har gjort frit tilgængelige.

- Det her er jo et skoleeksempel på, hvad der kan ske af gode ting, når man deler sine data i stedet for at klamre sig til dem. Så jeg har kun positive ting at sige om det projekt, de her folk har ført ud i livet, siger Pelle Vedel Krogh, webchef i Naturstyrelsen.

Han opfordrer andre til at lave lignende app's, så der kan komme så meget som muligt ud af de data, der alligevel er blevet indsamlet.

- Først kom der er en guide til den nærmeste hundeskov, og nu kan man også finde et sted at overnatte. Men der er nok at tage fat i, hvis nogen vil lave en guide til vandposter, ruiner, bålpladser eller noget helt fjerde. Data er frie, og vi stopper ingen, siger Pelle Vedel Krogh.

App'en er gratis, og kan foreløbigt kun hentes til iPhone.