Træt Axelsen knækker mod superstjerne i French Open

Viktor Axelsen tog for første gang sæt fra Lee Chong Wei, men mistede initiativet i andet sæt.

Badmintonspilleren Viktor Axelsen har klaget over ømme stænger efter Denmark Open, og noget kunne tyde på, at der er noget om snakken.

Danskeren løb tilsyneladende tør for kræfter, da han torsdag eftermiddag mødte den tidligere verdensetter Lee Chong Wei i anden runde af Super Series-turneringen French Open.

I kampens første halvdel så det danske stortalent ud til at storme imod karrierens første sejr over den prominente malaysier, men efter dansk sejr på 21-12 i første sæt og føring 11-7 i andet, overtog Lee Chong Wei initiativet og vandt i tre sæt.

Midt i ærgrelsen kan Axelsen dog glæde sig over, at det for første gang lykkedes ham at tage et sæt fra den dobbelte OL-sølvvinder.

Sidst de to spillere mødtes - ved VM i august sidste år - vandt Lee Chong Wei overlegent med 21-9, 21-7, men styrkeforholdet har ændret sig en hel del siden dengang.

Axelsen har taget et stort skridt frem, mens Lee Chong Wei endnu ikke har ramt sit tidligere niveau efter en otte måneder lang karantæne for overtrædelse af dopingbestemmelserne.

Onsdag var Axelsen ude i en hård tresætter mod Wei Nan, og måske var det eftervirkningerne fra de strabadser, der til sidst knækkede ham mod Lee Chong Wei.

Efter det forrygende første sæt havde Axelsen fortsat initiativet fra andet sæts start. Men efter dansk føring på 11-7 overtog den 33-årige malaysier styringen. Han bragte sig på 13-11 og derfra på 19-15, inden han vandt sættet 21-17.

I tredje sæt kunne Axelsen kun følge med til 7-7. Lee Chong Wei afgav ikke overtaget igen og kunne tage en sikker sætsejr på 21-14, der sikrede adgangen til kvartfinalen.

Senere torsdag skal Danmarks bedst rangerende herresingle, Jan Ø. Jørgensen, i aktion. Den andenseedede nordjyde møder japaneren Kenta Nishimoto i anden runde.