Trafikdrab: Eneste overlevende vågnede i brændende bil

I februar blev to mænd dræbt i en motorvejsulykke. Det lykkedes en tredje mand at komme ud af bilen i tide.

Kort før den ulykke, som en tidlig morgen i februar kostede to mænd livet på Vestmotorvejen ved Bjæverskov, var tre mænd standset på en rasteplads for at købe morgenbrød. I følge EB.dk var de på vej hjem fra en fest på Fyn.

Det fortæller den eneste overlevende fra den bil, som blev kørt af vejen i ulykken, mandag ved Retten i Roskilde.

En anden passager i bilen havde spurgt, om de skulle bytte plads, men de endte alligevel med at sætte sig på de samme sæder, da de forlod rastepladsen og igen kørte ud på motorvejen.

- Jeg lægger mig til at sove op ad sideruden, det er tidligt om morgenen, fortæller manden fra sin plads i vidneskranken, hvor en 27-årig mand er tiltalt for uagtsomt manddrab.

Da passageren igen kom til bevidsthed, stod bilen i flammer. Den var blevet ramt af en bagfrakommende bil med den tiltalte 27-årige ved rattet og var braget ind i autoværnet.

Det lykkedes passageren i den ramte bil at klatre ud gennem sideruden, som var blevet slået i stykker. Et vidne til ulykken holdt ham fast, da han ville løbe tilbage for at hjælpe de andre ud. Kort efter eksploderede bilen.

Ulykken skete angiveligt i høj fart. Hastighedsbegrænsningen på motorvejsstrækningen er 130 kilometer i timen, men ifølge anklagemyndigheden kørte den 27-årige tiltalte mere end 180 kilometer i timen.

Den tiltaltes promille blev efter ulykken målt til 1,29. Den 27-årige fortæller i retten, at han inden ulykken havde været på værtshus, men at selve sammenstødet er slettet fra hans hukommelse.

- Jeg kan huske, at brandvæsnet kommer, og så kan jeg huske, at ambulancen kommer, fortæller den 27-årige fra sin plads i vidneskranken.

Da han intet kan huske, nægter han sig skyldig, fortæller den tiltaltes advokat, Carsten Brix.

- Tiltalte nægter sig skyldig, fordi tiltalte ikke kan huske ulykken, og så er det en naturlig følge at påstå frifindelse, siger han.