Trafikminister vil ikke fjerne takster over Storebælt

Trafikministeren tog høfligt imod repræsentanterne for 100 danske kommuner, men afviser at sænke brotaksterne på Storebælt.

-


Der er ingen udsigt til biligere takster på Storebælt

Trafikministeren tog høfligt imod repræsentanterne for 100 danske kommuner, men afviser at sænke brotaksterne på Storebælt.

Det bliver ikke foreløbigt, at bilisterne kan komme gratis over Storebælt. Efter et møde med repræsentanter for 100 danske kommuner afviste trafikminister Flemming Hansen (K) høfligt, men bestemt kravet om at sænke eller fjerne taksterne for at benytte den faste forbindelse over Storebælt.

Efter mødet sagde trafikministeren, at han kun vil gå med til at overveje, om der skal laves endnu en analyse af brotaksterne, hvilket han dog tvivler på er nødvendigt.

De mange underskrifter har dog gjort et vist indtryk, understreger Flemming Hansen, men det er ikke nok til uden videre at nedsætte en arbejdsgruppe. Og slet ikke hvis formålet med arbejdsgruppen bare er at lægge yderligere pres på regeringen, siger Flemming Hansen.

Han tilføjer, at det var en klar forudsætning for aftalen om Storebæltsforbindelsen, at gælden skal afdrages, før der ændres på brotaksterne. Og den aftale ser han ingen grund til at ændre.

Storebæltsforbindelsen har en gæld på 36 milliarder kroner, som forventes at være betalt tilbage om 25 år.
/ritzau/