I det fynske folks tjeneste

Trafikraseri sender handicappet i fængsel

En handicappet bilist skal fire måneder i fængsel, fordi han kørte sin bil ind i en mand ved et butikscenter i Odense efter et skænderi om at køre pænt.

To bilister mistede besindelsen, da de en søndag i juni kom kørende på Munkerisvej ved butikscentret Rosengårdcentret i Odense.

Den ene mand kom kørende med sin kæreste, da han mente, at en handicapbilist bag ham kørte for tæt på. Han trådte derfor på bremsen, hvilket fik den handicappede til at køre indenom ham og presse kæresteparrets bil ud på midten af vejen. Her standsede de begge ved en spærreflade.

Ifølge den ene bilist truede handicapbilisten ham og hans kæreste med sin hund inde fra bilen. Derfor gik han stærkt ophidset ud af bilen med en stavlygte, som han viftede med og desuden slog på handicapbilen, mens han råbte "hvad fanden laver du?".

Det gjorde den handicappede mand bange og fik ham til at vende bilen rundt og imod køreretningen at køre sin bil ind i manden med stavlygten med fuld fart, så manden ifølge flere vidner blev slynget over på cykelstien i den modsatte side af vejen. Han slap dog fra påkørslen med hudafskrabninger.

Den handicappede mand, der lider af en knoglesygdom, så dog noget anderledes på tingene. Han forklarede, at han var bange og derfor vendte bilen rundt, og at han kun trillede ind i manden, der faldt om og selv gik over på den anden side af vejen. Og så var det desuden slet ikke med vilje.

Men det var ikke meget af den handicappedes forklaring, som domsmandsretten i Odense troede på. De dømte ham fire måneders fængsel, et års frakendelse af kørekortet og så skal han betale erstatning til den forurettede - en dom den handicappede nu overvejer, om han skal anke.

Manden med stavelygten slipper dog ikke helt fri af sagen, han er nemlig sigtet for hærværk på handicapbilen.