Transportminister: Stadig ingen penge til motorvej

Minister efter rekordmange tilskadekomne på E20: Fynske motorvej står højt på listen. Men der er ingen penge til en udvidelse lige nu.

Antallet af tilskadekomne på fynske motorvej er rekordhøjt. Men økonomi binder transportminister Ole Birk Olesen (LA) på hænder og fødder.

I et skriftligt svar til TV 2/Fyn erkender ministeren, at trafikken over Fyn volder problemer. 

- Trængslen på den vestfynske motorvej er et stort problem, både for fynboerne og for de mange andre trafikanter, som hver dag benytter motorvejen.

Det gør han, efter TV 2/Fyn tirsdag kunne fortælle, at 219 personer ifølge tal fra Odense Universitetshospital blev kvæstet på fynske motorvej sidste år.

quote - Regeringen arbejder på at skaffe økonomisk råderum til at sætte gang i nye infrastrukturprojekter, og når vi finder pengene, vil udvidelsen af den vestfynske motorvej stå højt på dagsordenen.

Transportminister Ole Birk Olensen (LA)

Det er det højeste antal, siden sygehuset begyndte at føre statistikken for syv år siden.

Fyn højt på dagsordenen

Ministeren anerkender, at et tredje spor vil medvirke til at løse problemet med ulykker og kø på motorvejen over Fyn. Men han skriver samtidig:

- Desværre er der ikke penge til projektet på nuværende tidspunkt.

Transportministeren åbner dog en kattelem for, at fynboerne ikke igen skal se sig snydt på bekostning af blandt andet jyske infrastrukturprojekter:

- Regeringen arbejder på at skaffe økonomisk råderum til at sætte gang i nye infrastrukturprojekter, og når vi finder pengene, vil udvidelsen af den vestfynske motorvej stå højt på dagsordenen, skriver han.