Travl fynsk filmmåned

Fyn og film hører sammen, og i august står Fyn for alvor i filmens tegn.

Filmoptagelserne er i fuld gang på Fyn. Skuespillerne Sidse Babett Knudsen og Anders W. Berthelsen kommer til Fyn for at medvirke i instruktør Niels Arden Oplevs nyeste film, og samtidig optager Ole Bornedal "1864" ude i de sydfynske bakker og i Den Fynske Landsby.

Kulturregion Fyn og Det Danske Filminstitut arbejder målrettet mod at gøre Fyn et førende vækstcenter på filmområdet - en filmregion, der kan tiltrække international opmærksomhed.

Det skal blandt andet Odense Internationale Film Festival, OFF, og gallashowet SVEND hjælpe med til.

- SVEND skal udvikles over de næste år til at være en begivenhed med international karakter hvor den kulturelle, og særligt filmiske, dagsorden sættes, diskuteres og udvikles, siger Julie Lindegård, Direktør for Svend - film og festdage.

Odense Internationale Film Festival løber af stablen for 28. gang, og for første gang bliver vinderen af festivalen sendt direkte videre til Hollywood og kampen om en Oscar.

- Med alt hvad der sker på filmområdet i løbet af året, og med disse to markante og ambitiøse filmbegivenheder i uge 35 kan vi slå fast, at Fyn ikke bare er fin. Fyn er film, film for alle til gavn og glæde for alle parter, siger Som Birgitte Weinberger, der er leder af OFF.