I det fynske folks tjeneste

Travl nat for beredskabet

Mens de fleste hygger sig med at fejre nytår, så kan politi, brandfolk og taxachauffører se frem til en af årets travleste dage.

01:24

1 af 2

Der er stilhed før natten hos Fyns Politi. Nytårsnat er traditionelt en af årets travleste, men det er der taget højde for.

- Vi kører selvfølgelig med et øget beredskab, fordi der bliver ret travlt nytårsnat. Heldigvis ofte bare med små hændelser, men dem er vi også mere end klædt på til at kunne håndtere, hvis der skulle ske noget, fortæller vagtchef Thomas Bentsen.

Også de fynske brandfolk har en meget travl nat foran sig.

- Det er brandvæsnets største og travleste nat, og vi forventer mellem 25 og 30 ture. Alt fra containerbrande til bygningsbrande, så det er en af vores travleste arbejdsdage, siger Morten Holm,  afdelingsleder for den operative afdeling hos Odense Brandvæsen.

Drop raketterne

De kraftige vindstød gør, at nytårsraketterne ikke opfører sig helt som man måske tror.

- Det vi anbefaler på en aften som i aften, det er at man undgår raketterne og bruger sine batterier i stedet. Blæsten kan gøre, at raketterne kan flyve forskellige steder hen, hvor man ikke lige regner med. Så hold døre og vinduer lukkede, så de her ting ikke kan flyve ind i husene, siger Odense Brandvæsens beredskabsinspektør Mikkel Mygenfordt.

Hos Taxa Fyn er det ikke muligt at forudbestille en taxa.

- Vi kan desværre ikke love noget i aften med hensyn til tidspunkter. Det er en af grundene til, at vi har sagt ingen forudbestillinger. Kunder skal bare ringe på det tidspunkt, de skal bruge en taxa, og så skal de bare have tålmodighed. Vi skal nok komme, siger driftschef Tadzudin Kasami.

Men hvor udsigten til megen blæst udfordrer brandfolkene, så kan det dårlige vejr være en hjælp for politiet.

- Hvis det er rigtig dårligt vejr vil folk ofte opholde sig indendøre, så så undgår vi de her sammenstød, som vi jævnligt ser, nårman kommer ud på gaden og er opstemt og beruset, siger Thomas Bentsen.