Tre års forgæves søgen efter hus til kriminelle unge

I tre år har Fyns Amt forgæves forsøgt at finde en ejendom til kriminelle unge i Ringe. Men hidtil har alle forsøg været forgæves, og nu er amtet langt om længe indstillet på at slække på kravene til institutionen.

-

I tre år har Fyns Amt forgæves forsøgt at finde en ejendom til kriminelle unge i Ringe. Men hidtil har alle forsøg været forgæves, og nu er amtet indstillet på at slække på kravene til institutionen.


De sidste tre år har embedsmændene i Fyns Amt besigtiget snesevis af ejendomme i nærheden af Ringe Statsfængsel. Embedsmændene er på jagt efter en ejendom, der kan indrettes til institution for fem kriminelle unge.


Uacceptabel ventetid
Men selvom amtet har ledt i tre år, er det stadig ikke lykkedes at finde en egnet ejendom.


\"Jeg syntes det er komplet uacceptabelt, at den institution ikke for længst er bygget og taget i brug. Socialministeriet har bevilget os pengene til at løse en opgave, og vi har endnu ikke gjort noget ved det, \" siger en harm Dorte Hjertstedt(S), der onsdag bragte sagen op i Social og sundhedsudvalget i Fyns Amt.


10 km fra fængslet
Indtil i dag har amtet ledt efter en ejendom i en radius på 10 km fra Ringe Statsfængsel til max. 2,3 mio. kr.


\"Embedsmændene siger, at de har besigtiget en lang række ejendomme, men at ingen har opfyldt kriterierne. Derfor accepterede udvalget i dag, at det kan blive nødvendigt at slække på kriterierne, \" siger Dorte Hjertstedt.


Det kan betyde, at institutionen, der skal være et socialpædagogisk tilbud, bliver placeret mere end 10 km fra Statsfængslet, eller at Fyns Amt må spytte penge oven i bevillingen fra Socialministeriet.


Socialministeriet orienteret 
I forvejen har amtet fundet plads til en lignende institution i Bobjerg på Sydfyn. Den blev taget i brug her i starten af august. Men Socialministeriet bevilligede 7 mio. kr til to institutioner, og den sidste institution er altså aldrig blevet etableret.


Ifølge Dorte Hjertstedt er socialministeriet orienteret om sagen og har accepteret, at perioden for bevillingen af pengene bliver udvidet.