Tre dage arbejde tre dage fri- en succes

Det er slut med at møde klokken 8 og gå hjem klokken 16. De ansatte vil have fleksible arbejdstider - og nu indføres tre dages arbejde og tre dages fri i flere fynske kommuner.  

-

Det er slut med at møde klokken 8 og gå hjem klokken 16. De ansatte vil have fleksible arbejdstider - og nu indføres 3 dages arbejde og 3 dages fri i flere fynske kommuner.  

Formanden for socialudvalgene på Fyn, Munkebos borgmester Palle Hansborg vurderer overfor tv2/Fyn, at flere kommuner vil følge efter i den kommende tid med mere fleksible arbejdstider.

Ideen om at arbejde tre dage for derefter at have fri i tre dage stammer fra Sverige - og nu breder systemet sig på Fyn.

I Faaborg går et forsøg på et plejecenter i gang til sommer og i Ringe prøver de ideen af på to ældrecentre til efteråret. Her er det et sygefravær på det dobbelte af det budgetterede, som er hovedårsagen til ændringerne af arbejdstiden.

Mere trivsel
Tre dages arbejde og tre dages fri betyder større trivsel og dermed færre sygemeldinger. Det  er erfaringen fra Sverige. Til gengæld bliver der mere weekend arbejde - og det afholder nogle fra ideen.

Det er inden for det offentlige ideen øjeblikket breder sig - men det private erhvervsliv vil følge efter. Det vurderer Morten Skak, som arbejder med europæiske arbejdsmarkedsforhold på Syddansk Universitet i Odense.  
\"Det vil være en udfordring også for fagbevægelsen, som skal sikre at deres medlemmer ikke kommer i klemme i sådan et system\", siger Morten Skak.

I Fåborg er der sat en prøveperiode på et halvt år af til at vurdere om tre dages arbejde og tre dages fri er en god ide.