Tre fynboer vinder EM i entreprenørskab

Tre maskinmesterstuderende fra SIMAC i Svendborg kan nu kalde sig europamestre i entreprenørskab. De tre fynboer løb med titlen for næsten af deltagere fra 19 andre nationer ved mesterskabet i Lissabon.

De tre vindere, Rasmus Tarp, Uffe Wilken og Casper Ryborg Simmelsgaard, kan udover at bryste sig af EM-titlen også rejse fra Lissabon med en særpris fra Hyundai på 15000¤ og et års mentorship med deres europæiske afdeling.

- Det er rigtig godt gået. De var oppe mod 14.000 studerende fra 19 nationer, siger Jacob Thomsen, der er projektleder for Start Up Programme i Fonden For Entreprenørskab.

De tre studende har for at kvalificere sig til EM vundet det danske mesterskab i Start Up Programme Denmark der blev afholdt den 27. maj.

- Det gælder om at lave en god forretningsplan. Desuden skal de studerende deltage i et interview og udføre fire minutters sceneoptræden, siger Jacob Thomsen.

Ved EM deltog også det danske hold, ElevAkademiet med to studerende fra VIA Design & Entrepreneurship i Århus. De blev nr. 3 ved det samlede mesterskab, og Danmark kan altså rejse hjem med to vinderhold i flyet.

Se vinderteamets projekt her