I det fynske folks tjeneste

Tredje mand er nu fængslet i sag om mishandling

Fyns Politi regner med, at 31-årig mand gør som sin bror og melder sig selv i sagen om afskæring af offers øre.

Tre af de fire mistænkte i sagen om overfaldet på en mand, der på en fynsk strand blev bundet og fik skåret sit ene øre af, er nu blevet fængslet.

I et grundlovsforhør tirsdag formiddag i Odense er en 28-årig mand blevet varetægtsfængslet frem til 7. maj.

Mandens storebror er efterlyst, og han er tilsyneladende klar over, at politiet ønsker at tale med ham.

I hvert fald har en advokat henvendt sig til politiet om sagen, oplyser vicepolitiinspektør Henrik Justesen tirsdag formiddag.

Han håber, at den efterlyste snart melder sig. Det gjorde lillebroren mandag formiddag.

Det var midt i marts, at en 31-årig mand blev udsat for den farlige vold.

Først blev han truet med en pistol og skubbet ind i en bil, og derefter blev han på Seden Strand skåret med en hobbykniv og en knust flaske, mens han var bundet på hænder og fødder.

Under forløbet fik han skåret sit ene øre af.

Angiveligt skyldes kidnapningen og volden, at manden skal have ytret interesse for at gifte sig med en 19-årig kvinde. Derefter gik hendes tre brødre og en fjerde person i aktion.

Politiet har ikke ønsket at udtale sig nærmere om motivet. Det skyldes, at retsmøderne har været holdt bag lukkede døre.

Politiets sigtelse drejer sig om vold under særdeles skærpende omstændigheder, og den bruges sjældent. Det er en paragraf, som for eksempel bruges i sager om vold med døden til følge.

I øvrigt mener politiet også, at de fire har udsat offeret og dennes søn for grove trusler. De ville blive slået ihjel, hvis de gik til politiet, lød truslen ifølge politiets sigtelse.

Offeret er nu ifølge Fyens Stiftstidende anbragt på et hemmeligt sted. Han skal gennemgå flere operationer for at genskabe øret.

Hvad de tre fængslede siger til sigtelserne, ønsker politiet ikke at oplyse.