Tredje nederlag i træk til OB

Med to mål i det sidste kvarter vendte FC København 0-1 til 2-1 mod OB og stoppede dermed negativ klubrekord.

Ståle Solbakken-effekten er ikke slået helt igennem hos FC København endnu, men nordmanden sagde et eller andet rigtigt i pausen, så mesterholdet søndag aften vendte et truende superliga-nederlag til en 2-1-sejr over OB i Parken.

Hjemmeholdets Thomas Delaney udlignede først til 1-1 med et kvarter igen på et hjørnespark, som OB'erne ikke mente, at FCK skulle have haft. Og så scorede Igor Vetokele sejrsmålet små 10 minutter senere.

Med sejren stoppede FCK en stime på otte ligakampe i Parken uden fuld gevinst, og københavnerne er inden næste spillerundes udekamp hos Brøndby akkurat over nedrykningsstregen - et point bedre en ærkerivalen fra den københavnske vestegn.

Spillemæssigt var det dog ikke kønt mod OB. Især FCK-spillernes præstation i første halvleg var håbløst dårlig.

Meget sigende blev Solbakken efter pausefløjtet siddende længe på sin bænk og lignede en mand, der funderede meget over, hvad han dog skulle sige til sine spillere i pausen.

Det var svært at få øje på den arbejdsindsats og fight, som FCK-mandskabet havde leveret i tirsdagens 1-1-kamp mod Juventus i Champions Leagues gruppespil.

Det blev heller ikke bedre af, at den svenske mirakelmager fra Juventus-kampen, målmand Johan Wiland, måtte udgå tidligt i kampen med en skade, som OB's Rasmus Falk var skyld i.

Men et tab af en profil bør ikke ryste et dansk mesterhold, og måske kunne Wiland heller ikke have reddet Emil Larsens forsøg midtvejs i første halvleg alligevel.

En hurtig omstilling straffede værterne. Emil Larsen løb direkte mod mål og placerede bolden uden for Wiland-afløser Jakob Busks rækkevidde. 1-0 til OB.

Inden da skulle Morten Skoubo endda have bragt udeholdet foran, men OB-angriberen svigtede gevaldigt alene mod Busk.

FCK'erne burde ellers ikke mangle motivation eller noget som helst andet, bare fordi det er blevet hverdag i Superligaen efter en omgang sjov i Europas fineste klasse.

Hverdagen er ganske alvorlig for FCK, som efter en katastrofal sæsonåbning roder rundt i bundkampen.

Selvom Solbakken er vendt tilbage, er det svært at få øje på meget, der for alvor hænger sammen hos københavnerne.

Angriberne Fanendo Adi og Igor Vetokele var generelt anonyme, offensivprofilen Nicolai Jørgensen sad over med lyskeproblemer, midtbanen løb forgæves, og forsvaret har ikke forhindret modstanderen i at score i meget lang tid.

Det er normalt ikke en formel til succes, men det gik lige mod OB, fordi værterne trods alt oppede sig lidt i anden halvleg, og fordi en dødboldssituation kan sætte et hvilken som helst hold i gang.