Tredje spor på vej til Vestfyn

Det kan være slut med lange køer på den vestfynske motorvej. Meget tyder på, at der nu er politisk vilje til at udvide motorvejen med et ekstra spor.

Regeringspartiet Venstre melder nemlig nu ud, at det tredje spor har topprioritet.
- Vi giver det topprioritet i Venstre at få sat nogle penge af til at komme i gang med det her, siger den fynske folketingspolitiker Erling Bonnesen.

Udbygningen af den stærkt trafikerede motorvej mellem Middelfart og Odense har længe stået i skyggen af andre nationale trafikprojekter. Men står det til Venstre kommer det tredje spor nu forrest i køen:

- Kernen i sagen er, at der aldrig er sat penge af til projektet, og nu kommer de næste trafikforhandlinger til oktober - og der vil vi ha sat penge af, så vi kan maskinerne sat i gang og få asfalten rullet ud, siger Erling Bonnesen.

Til august ligger den sidste VVM-undersøgelse klar, og den burde ikke lægger nogen hindringer i vejen for et tredje spor.

Udmeldingen fra Venstre glæder et andet fynsk folketingsmedlem, Poul Andersen.
- Det er utroligt positivt, for der er jo et stort behov for, erklærer trafikpolitikeren, der samtidig opfordrer de fynske politikere til nu at holde fast i kravet om et ekstra spor.