I det fynske folks tjeneste

Tresporet motorvej: Vi få fynske politikere kan ikke gøre det alene

En tresporet motorvej hen over hele Fyn ligger langt ude i horisonten. Pengekassen er tom, lyder det fra finansministeren. Den fynske politiker Erik Christensen efterlyser hjælp fra andre kanter.

02:29

1 af 2

Der er foretaget dét man kalder en principbeslutning om, at der skal laves tre spor.

Men MF'er Erik Christensen, der er medlem af Transportudvalget, har svært ved at sige, hvornår der kommer penge på bordet til at udvide den fynske motorvej med tre spor mellem Nørre Aaby og Odense. 

- Alle forhandlinger i forhold til investeringer i infrastrukturen er lagt død. Finansministeren har jo sagt, at der ikke er nogen penge i kassen, siger Erik Christensen (Soc.dem).

Erik Christensen efterlyser flere aktører på banen for at presse på.

- Dét her er ikke kun et fynsk problem. Den fynske motorvej forbinder jo landsdelene. Og derfor skal vi flytte fokus. Jeg synes faktisk, at man skal følge op på det som Fynsk Erhverv har gjort i forhold til nedsættelser af taksterne på Storebælt. 

- At man forsøger at lave en landsdækkende gruppe - som fx Dansk Industri og Danske Vognmænd og andre ville være med til at lægge pres på det politiske system.

-For vi få fynske folketingspolitikere kan ikke gøre det alene. Vi er nødt til, at der også er interessegrupper, der står bag det her.