Tricktyve hærger på Fyn

Fyns Politi modtager i disse dage flere anmeldelser om tricktyverier.

Luk tasken, kig dig over skulderen, og pas ekstra godt på dit kreditkort.

Sådan lyder meldingen fra Fyns Politi, der inden for de seneste 14 dage har modtaget 11 anmeldelser om tricktyverier rundt omkring på Fyn. Et tilbagevendende sommerfænomen, fortæller vicepolitiinspektør Per Lydiksen Laursen fra Fyns Politi.

- Over sommeren får vi ofte anmeldelser om tricktyverier. Og de forudrettede er typisk personer omkring pensionsalderen.

I Fyns Politis døgnrapporter kan man læse, hvordan der er en række sammenfald i de seneste tre anmeldte tricktyverier. Tricktyvene spørger om vej med et kort, hvorefter de franarer ofrene deres kreditkort.

Ofrene beskriver blandt andet tricktyvene som værende fra Østeuropa. Men Fyns Politi ved ikke, om det er de samme gerningsmænd der er på spil, fordi de afgivne signalementer er upæcise.

Også lommetyverier på spil

Udover det store antal af tricktyverier inden for de seneste 14 dage, har Fyns Politi også modtaget 32 anmeldelser om lommetyverier. Selvom tyverierne er anmeldt til Fyns Politi, kan der dog være tale om tyverier, der er foregået i tog eller bus på vej mod Fyn, oplyser Per Lydiksen Laursen.

Fyns Politi opfordrer derfor folk til at være ekstra opmærksomme, når de bevæger sig ud i sommeren. Og så har Per Lydiksen Laursen et ekstra godt råd til dem, der ikke nødvendigvis er hurtige på fødderne, og som bærer rundt på en taske.

- Det er en god idé at have taskeremmen over skulderen, fra den ene siden til den anden. Så er tasken svær at få fat i. Og så skal man ellers bare huske at lukke tasken, siger han.