Tricktyve udnytter hjælpsomhed

Tricktyvene hærger fortsat Fyn. Alene tirsdag blev fire fynboer franarret deres værdier, fordi de indvilligede i at hjælpe.

Det kan tilsyneladende være risikabalt at udvise hjælpsomhed på gader og ved supermarkeder. Antallet af tricktyverier er eksploderet i år, og alene tirsdag blev fire hjælpsomme fynboer ofre for uspekulerede tyveknægte.

Ved Langeskov Centret gik det tirsdag eftermiddag ud over en kvinde, der netop havde læsset vare i sin bil efter en tur i Rema 1000. En mand i hvid bil holdt ved siden af, og spurgte om vej til Gram.

Kvinden gik over for at hjælpe manden med at aflæse et kort, men pludselig så hun en anden mand var i færd med at åbne døren til hendes egen bil. Kvinden forsøgte at stoppe tyven, men det lykkedes ham at stikke af med hendes pung som lå på forsædet.

Gerningsmændene var sydeuropæisk af udseende, 35-40 år, sort kort hår, talte engelsk og var kørende i en hvid bil muligvis med tyske nummerplader.

Ved Tarup Centeret i Odense fik en kunde ligeledes stjålet sin pung med dankort, da to mænd spurgte om vej til sygehuset. Under samtalen forsvandt kunden pung fra forsædet af bilen.

I Hjulets Kvarter brugte tyve samme fremgangsmåde, da de fik listet et dankort fra en mand. De afledte mandens opmærksomhed med et danmarkskort, og fik under samtalen stjålet dankortet. Gerningsmændene beskrives som sydeuropæiske.

I Tingløkkehaven skaffede en mand sig adgang til et hus, da han fortalte, at han havde påkørt familiens cykel. Under sit korte besøg i hjemmet, lykkedes det for tyven at stikke af med kontanter.

Alene i år har der været omkring 25 tricktyverier, hvor gerningsmændene spørger om vej, og efterfølgende stjåler pung, dankort eller andre værdier.