Trine Bramsen i verbal krig mod Messerschmidt

Det fynske folketingsmedlem Trine Bramsen tordner mod Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt i en genopblusset debat om grænsebomme.

Dansk Folkeparti kommer nu med et ny forslag om grænsebomme. Deres medlem i Europa-Parlamentet, Morten Messerschmidt, ønsker dem indført i en prøveperiode indtil valget. Til eb.dk siger han:

- Dansk Folkeparti foreslår, at regeringen indfører en prøveordning frem til valget, så man kan diskutere sagen i valgkampen på et objektivt og oplyst grundlag. Lige nu påstår de andre, at grænsekontrol ikke virker, men jeg er overbevist om, at det modsatte er tilfældet.

Men den udmelding kalder socialdemokraternes Trine Bramsen for hyklerisk.

- Den ene dag stemmer han for fri bevægelighed, og den anden dag giver de et forslag om grænsekontrol. Det hænger slet ikke sammen. Du kan ikke både have fri bevægelighed og en grænsebom nede ved Kruså, siger hun til eb.dk

Hun henviser desuden til, at man i 2011 forsøgte sig med midlertidig grænsekontrol i fem måneder.

- Hvis vi sammenligner statistikken før og efter, den kom op, så har den ingen effekt. Det er klart for enhver. Vi må hellere bruge vores resurser på, det der rent faktisk virker, siger Trine Bramsen til Ekstra Bladet.

Avisen skriver også at Morten Messerschimdt er dybt uenig i Trine Bramsens kritik.

- Jeg ved ikke, hvad hun fisker efter, men hun må være desperat. Jeg må derfor gøre hende opmærksom på, at der ikke er en modsætning mellem grænsekontrol og fri bevæglighed. Det er Storbritannien et glimrende eksempel på.